Koivulahden korona vuosi

Mennyt vuosi 2020 jää varmaan meidän kaikkien mieleen todellakin erilaisena ja poikkeavana. Nyt kun miettii tuota kevään alkua, maaliskuuta, kun joka tuutissa alettiin puhua tuosta pelottavasta ja merkillisestä koronasta, tuntuu kaikki jotenkin uskomattomalle.

Kävin siivoamassa yhden pellon reunaa ja siitähän lähti ihan polttopuun kokoista puuta. Olin aloittanut niiden pilkkomisen ja halkomisen, kun puhe koronasta alkoi. Kuuntelin ähkyyn asti siinä puita pilkkoessa lähetyksiä koronasta.  Pikkuhiljaa asetettiin rajoituksia ja suosituksia ja pian tilanne oli se, että kaikki työt oli peruttu. Hieronnat, tukiperhe lapset ja vanhukset sekä tapahtumat peruttiin, josta seurasi majoitusten peruuntuminen.

Tilanne oli kyllä varsin outo ja pelottava, monellakin tapaa.

MUTTA…

Toisaalta tilanne vapautti aikaa tekemään monia niin sanottuja, sitten kun asioita. Polttopuukasa suureni, öljysäiliölle syntyi suojakatos, josta olin haaveillut vuosia. Ahoniemellä pääsin korjaamaan patiota ja uudistamaan sinne kalusteita. Korjasin laiturille menevät rappuset ja maalasin ne. Tosin jäät rikkovat lähes joka kevät laituria ja rappusia, joten pitäisi tehdä niihin joku pysyvämpi ratkaisu.

korona kuntosali
Öljysäiliölle suojakatos

Kulkusiltoja Villa Kielon pihassa
uudet ovet pation keittiöön ja pintojen maalausta

Kevät Ahoniemellä on niin ihanaa aikaa. Voi kuunnella jäiden lähtöä ja nauttia kevät auringon lämmöstä.  Grilli sai vähän uutta pintaa ja siistiytyi. Liiterin julkisivu, joka sekin oli jäänyt ”roikkumaan” on askeleen valmiimpi.

Niin puhdas ja kirkasvetinen Iso Vesijärvi, näkinkenkiä 🙂

Totta kai myös varsinainen Koivulahden agenda, eli muutos mustaherukan viljelyyn eteni omassa aikataulussaan. Viime talvi oli niin vähäluminen, että pääsin leikkaamaan herukkatikkuja jo helmikuussa, joita keväällä talkoiltiin yhdessä maahan.

Viime talven lumet, pistokkaiden leikkaamista
keväällä talkoiltiin tikkuja penkkeihin

Epävarmasta ja huolta aiheuttavasta korona keväässä huolimatta, sydäntä lämmitti tyttären perheen kesäpaikan rakennusprojekti Koivulahden rantaan. 

tontin raivaaja evästauolla

Majoitusten suhteen kalenteri ammotti lähes tyhjyyttään vielä alkukeväästä, mutta loppujen lopuksi mennyt kesä oli vilkkain milloinkaan ja mökkivuokraajia oli vielä syksylläkin.

Syyskuussa sain Kalevinpellon istutuskuntoon ja pääsin siirtämään taimia siihenkin.  

säät suosi ja ajoitus oli täydellinen, Kalevinpelto istutuskunnossa
lämmin syksy mahdollisti syysistutuksia
Koivulahden / Villa Herukan pihaan

Jotenkin vaan uskon siihen, että asioilla on tarkoituksensa ja niillä on tapana järjestyä. On ollut paljon aikaa miettiä asioita ja mitä oikeasti haluaa tehdä ja mikä on se oma juttu.

Kääk….  aloitin koulun elokuussa… Piippolassa… kädentaitojen ohjaaja.

Ai että, mitä kaikkea kivaa ja uutta olen päässyt oppimaan ja pääsen myös viemään opittua käytäntöön kansalaisopiston käsityöryhmieni, Iloa ompelusta ja Vanhasta uutta-ommellen kanssa. Suunnitelmia on myös ihanasta ja haasteellisesta näyttöprojektista @_taloisa

Ensimmäisiä kursseja Piippolassa oli mosaiikki – kurssi. Toteutin siellä nimi kyltin Villa Kieloon

Vaikka tämä korona-aika ja kaikki siihen liittyvä on ollut ikävää ja aiheuttanut taloudellista huolta, niin Koivulahdessa ja Koivulahteen sekä minulle vuosi on tuonut ja saanut aikaan myös paljon hyvää!

Herukkapellolta, kevät tikuista

Näillä mietteillä oikein ihanaa joulun aikaa ja kaikkea hyvää uuteen vuoteen 2021!

Iso Kiitos kaikille, jotka ovat kulkeneet tätä vuotta kanssani!

Koivulahden Anne

Peltotyönainen