Väriä olla pitää…

SIIISSS WAU mikä kevät ja kesän alku!!

Minä, joka olen aurinkoenergialla (keltainen-oranssi-punainen) käyvä, sain toukokuussa aikaan hurumykke asioita, joita ulkotyölistani sisälsi, johtuen huippukeleistä mitkä oli ainakin täällä Vesannolla. Nyt tosin pellot ja luonto”huutaa” sadetta, kun taas syksyllä jatkuva sade pilasi kaiken. Koivulahdessa on 35 vuoden täällä oloni aikana ollut joka vuosi pelloilla viljaa, nyt ensimmäistä kertaa ei. Tänä kesänä pellot toivottavasti jossain vaiheessa pääosin vihertävät apilavaltaisella nurmella.

Tänään on ollut kyllä pinkeistä pinkein päivä. Alfred J Kwakissa Hannu-harakka oli kiiltävän perään. Minussa juuri nyt pinkki vaikuttaa samoin kuin kiiltävä harakkaan, tuossa lasten ohjelmassa. No maltti on valttia, en ostanut kaupunkireissulta kuin pinkin vedenkeittimen ja pinkinvärisiä pulloja juhannusjuomaa.

Olkoon tuo johdantona Koivulahden kuulumisiin ja kesän alun puuhasteluihin. Edellisessä blogissa mainitsin jo remppahommista ja nyt niistä lisää.

Viime syksynä niitä surullisen kuuluisia puintikelejä odotellessa sain raivattua tuon rantametsän, mutta aloittelin myös rantasaunassa pintaremonttia, josta olin jo toooodeellllaaa pitkään haaveillut. Välillä mietin, että saa jo seuraavat polvet tehdä, mutta ajatus aika aikaa kutakin ja päivitys tähän päivään ALKAA NYT, voitti! Suurimpia esteitä oli takkahuoneessa lähes käyttämättömänä, lähinnä säilytyksessä oleva TODELLA PAINAVA vanha, perinteinen puuhella.

Syksyllä Koivulahdessa oli majoittumassa työporukka ja heidän suosiollisella avustuksellaan tarjotun iltaruuan voimalla hella oli suitsait pihassa toimittamassa uutta virkaa grillipaikalla. Näin haaveeni toteutumisen suurin este oli raivattu. Loppu olikin sitten jo ”omalla mukavuusalueella”. Suuret kiitokset pojille!

Rantasaunan takkahuone, pukuhuone ja sauna olivat kaikki 40 vuoden takaista kellottunutta paneelia, joka tuntui jo kovasti tunkkaiselle ja nuhruiselle. Takka ja idea simpukan kuorista koristeena olivat ihana ja persoonallinen, mutta kuoret olivat suurelta osin karisseet pois ja pinta oli likainen. Eniten haikeutta loppujen pois kopsutteleminen aiheutti kun ajattelin, että ne olivat Jarmon laittamat.

”Pinoteksia pintaan ja vanhakin nuortuu” … No, ei vaines, mut kauppaan ja maalia ostamaan.

Vanhat saunan seinät saivat tummaa pintaa, jolloin vanha kirjava pinta jäi piiloon. Halusin saunaan ”jotain” ja sain idean sydämistä selkänojaan. Tottahan tuota ihanaa ideaa joutui jalostamaan lisää ja myös takkahuoneeseen tullut uusi alkovi sai sydämensä sängynpäätyyn.

Rakastan värejä ja maalikarttoja ja kankailla leikkimistä, niin nytkin. Joku, joka ei ymmärrä perfektionistin luonnetta voisi ajatella homman näyttävän saivartelulta.  Minusta se on kuitenkin ihanaa, luovaa ideointia. Kun saan mieleiset tapetit, maalit ja lattian valittua lähden kangaskauppaan ja saatan viipyillä siellä pitkiä aikoja haaveillen ja aivot raksuttaen, etsien sopivia tekstiilejä tilaan.  Kuvat saavat kertoa lisää turkoosista, sinisestä, harmaasta, valkoisesta…

Rantasaunan uudesta raikkaasta ja valoisasta ilmeestä inspiroituneena päätin maalata myös Ahoniemellä pienen makuuhuoneen ja tuvan lattian vaaleaksi.

Ahoniemellä oli alkuviikosta naisryhmä viettämässä saunailtaa tarjoiluineen ja enpä olisi voinut kauniimpaa kiitosta talven tekemisistäni saada.

”Kiitos ihanasta majapaikasta. Kyllä nautti niin vatsat kuin silmätkin, niin ihanin värein olit paikan laittanut ja niin oli makoisat pöydän herkut. Nyt on taas vuoden kuulumiset päivitetty ja matkat jatkuvat kullakin suuntaansa. Ihanaa, kun saimme istua iltaa kesäparatiisissasi.”

Päivittelin ja tuunasin eilen myös näitä Koivulahden kotisivuja ja kuinkas ollakaan, PINKKIÄ! ( Siitä varmaan jäikin tuo pinkki väri verkkokalvolle, kun kuin harakka olin tänään pinkin perään;) En tiedä mitä nyt alan ammattilaiset sanoisivat värityksestä ja sivujen ilmeestä, mutta itse sanoisit, että nyt ne ovat ainakin Koivulahden Annen näköiset.

Olen kuluneen viikon miettinyt miksi vasta nyt, tässä iässä alkaa tietää, mitä elämässä haluaa. Loppuviikoksi on luvannut lämmintä säätä ja saatte arvata mistä minut löytää.

Uskokaa ja toteuttakaa unelmia! Sitä mitä haluatte ja sydän sanoo!

Ihanaa alkanutta kesää ja juhannusta kaikille!

Koivulahden Anne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.