Koivulahden kevät touhuja

Koivulahden kevät touhuja

Tovi on vierähtänyt Koivulahden kuulumisista. Syksy oli erittäin haasteellinen syystöiden kannalta vaikeista sääolosuhteista johtuen. Viimeiset puinnit puitiin 18. lokakuuta, mikä on myöhäisin puinti aika Koivulahdessa oloaikanani.

Jos jotain hyvää haluaa asiassa nähdä, niin puinti miestä odotellessa syksy vierähti rantametsän raivauksessa, olinhan haaveillut siitä koko kesän ohi kulkiessani. Voisi ajatella, että ” asioilla on tarkoituksensa”. Metsänraivaus on kyllä niin ihanaa ja koukuttavaa puuhaa, se palkitsee tekijänsä välittömästi. Peränurkasta löytyi tiheä kuusikko, ajattelin, että siitä tulisi satumainen peikkometsä. Tunsin lempeää haikeutta ja ikävää ajatellessani, että metsä on Jarmon istuttama. Maaperä on paikoin rehevää ja puusto jäänyt harvaksi. Haaveilen, että metsästä tulisi valoisa ja ihana puistomaisena kävelypolkuineen.

Kevät… Ihana Rakas KEVÄT

Viime viikonloppu tuntui jo niin ihanan keväiseltä ja lämpimältä …

Olin Ahoniemellä, ja ai, että rakastan sitä paikkaa.

Yritin siivota siellä, mutta ajatukset ja tekemisen karkasivat useaan otteeseen luonnon äänten kuunteluun ja jäiden lähtemisen seurantaan. Kyllä luonto on keväällä ihana, niin rauhoittava ja terapeuttinen. Istuessani siinä Ahoniemen kuistilla ja kuunnella sitä luontokonserttia, mietin, että miksihän majoittujia ei ole enempää keväällä tai keväisiin viikonloppuihin?!

Syksyllä pihasauna ja takkahuone kokivat muutosta ja nyt talvella Ahoniemellä maalasin lattian ja vähän muitakin pintoja. Muutoskuvia myöhemmin…

Ajattelin viime syksynä, kun kaikki meni pellolla ns. ketuille, että ” ei ikinä enää”, mutta minkäs sille keväälle teet. Veri vetää pellolle, ei sille mitään mahda, mutta muutoksen tuulet puhaltavat sielläkin. Tänä keväänä laitan melkein kaikki pellot viherlannoitusnurmelle ja toivon, että saan ”hengähdys vuosia” peltotöiden osalta ja aikaa suunnitella ja miettiä viljanviljelyn tilalle muita vaihtoehtoja. Pellolle ei onneksi ole nyt niin kiire, eivätkä kylvötyöt ole niin päivän päälle. Välttikin on vielä pajassa.

Monenlaista antoisaa ja kivaa on talveen mahtunut, kuten erilaista opiskelua ja itsensä kehittämistä.  Ihania tapaamisia Mary Kay ihonhoidon merkeissä ja auttamista erilaisissa iho- ongelmissa. Joista myöhemmin lisää…

Sään puolesta loistava helatorstai/ äitienpäivä viikonloppu tulossa. Minulle se on Voimauttavaa valokuvausta opiskelukaverin kanssa Koivulahden ympäristössä. Pihatöitä ja läheisten kanssa yhdessäoloa!!

Oikein lämmintä ja ihanaa kevättä ja kesän odotusta!

Koivulahden Anne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.