Koivulahden menneen vuoden kuulumisia ja joulun odotusta …

Mikä ihana, upea kesä takana ja todellakin mennyttä kesää voi muistella lämmöllä. Minä, joka olen aurinko energialla käyvä ja elän valosta ja lämmöstä olin tietty sananmukaisesti pihalla lähes koko kesän. Kaikki sisähommat saivat jäädä. Tosin ennätysmäinen hellejakso ja armoton kuumuus alkoivat jossain vaiheessa ns. syödä naista. 

Kesän riemuja omien ja lainattujen kanssa

Ei varmaan ole vaikea arvata missä askareissa kesäni meni. Jep jep nikkarointi tai oikeammin rakennus hommissa.. Ulkopuolen maalauksen ja ikkunanpielien kunnostuksen lisäksi tällä kertaa pienen yllätysmomentin aiheutti kosteudesta vaurioituneet seinäeristeet, jotka piti vaihtaa osaan taloa ja uusia ulkoseinää. Onnekseni sää suosi tuota hommaa.  Samalla vaivalla ja vauhdilla sain lisäeristettyä kauan haaveilemani vanhan eteisosan, jonka saan nyt lämpimäksi tilaksi ja minkä käyttötarkoitusta vielä mietin, mutta kuulette siitä myöhemmin lisää…

Ulkoeteisen ja -seinän remonttia Koivulahdessa

Aktiivisen majoituksen saralla mennyt kesä oli toinen ja alun varauksien hitauden jälkeen olen tyytyväinen majoitusvuorokausiin.  Pikku pintaremontti ja ulkona tehdyt työt Ahoniemellä kantoivat hedelmää ja saivat ihanaa palautetta majoittujilta. ”Piha” (Koivulahti)- kohteessa tehtiin syksyllä ulkotöitä, jotka jatkuvat keväällä ja tarkoitus on saada kohteeseen lisää yksityisyyttä ja omaa piha-aluetta. Pikku hiljaa hyvä tulee…

Palautetta Koivulahdesta;

”Tultiin tänne yöpymään yhdeksi yöksi, kyllä kannatti. Ihana paikka ja sai rantasaunakin lämmittää. Ihan ehdottomasti suosittelemme paikkaa muille. Täällä olisi viihtynyt useammankin yön. Vessa on ihastuttava!”

”Oli kiva tulla illalla ja löytää tämä joulun tunnelmallinen yöpymispesä tonttuineen.”

Palautetta Ahoniemeltä;

”Helteinen kesä helli ihanalla mökillä. Kauniisti sisustettu mökki tarjosi kaiken tarvittavan, joten rentoutuminen oli taattu!

Ahoniemen tupa/keittiö

”Parasta tässä paikassa on rauhallinen sijainti, puhdas järvi ja mökki on myös ihanan toimiva ja siisti. Erityisplussaa ovat puiset kulkuväylät joka suuntaan.”

Monia Ihania tapaamisia, uusia ihmisiä ja mukavia asioita ja tapahtumia on vuoteen mahtunut. Muun muassa monellakin tapaa antoisa Voimauttavan valokuvauksen – koulutus jatkui keväällä. Ihanan lapsenlapseni ja hänelle tärkeille hahmojen kanssa toteutimme valokuvausprojektin.

Ihana lapsenlapseni ja hänen kuvaus hahmonsa

Vuosi on sisältänyt myös perusarkeen vaihtelua tuovaa Mary Kay ihonhoito työtä, siihen liittyvää koulutusta ja tapaamisia, kuten omien tiimiläisteni kanssa vietetty riemukas hemmottelupäivä Koivulahdessa.

meikkileikkiä Koivulahdessa
Mary Kay väriä huuliin

Varsinaisia syystöitä helpotti huomattavasti, kun ei ollut puitavaa ja kyntö hommat olivat aika minimaaliset. Peltovalvonta aiheutti hiukan ylimääräisiä harmaita hiuksia ja päänvaivaa mielestäni ”jonninjoutavasta”, onhan tässä takana sangen haasteellinen syksy 2017 ja kevät 2018, joiden vaikutuksista meillä oli valvojan kanssa hieman eriävä näkemys. Mutta siitäkin olen onneksi selvinnyt, ainakin toivon niin.

Kesäaika on yleensä sen verran vauhdikasta, että jossain vaiheessa syksyä odottaa aikaa, jolloin voi ”pakosta, hyvällä omallatunnolla” huokaista. Tosin sää oli sen verran mainiota myöhäiseen syksyyn, että ”pakko” oli käydä Sivulassa jatkamassa raivausurakkaa. Työn raskaudesta huolimatta se kun vaan on niin ihanaa, koukuttavaa ja palkitsevaa hommaa.

Kauan unohduksissa olleelle käsityöharrastuksellekin löytyi aikaa tänä syksynä. Jyväskylässä lähti langan osto vähän niin sanotusti lapasesta, ja kun pirulle antaa pikkusormen niin se tahtoo viedä koko käden.  Muutama sukkapari on tullut ilta askareina neulottua.

sukkalankaa ja vähän muutakin käsityö projektia
ihanaa terapeuttista neulomista syysiltojen iloksi

Ystäväni Johannan kanssa järjestimme pikavauhdilla jouluisen kranssikurssin, mikä oli oikein mukava ja onnistunut päivä. Jatkossa on tarkoitus järjestää vastaava tai vastaavanlainen. Asia on suunnitteilla ja jatkosta kuuluu…

Kranssikurssi Koivulahdessa

Näin vuoden viimeisten päivien kyseessä ollen on mukava muistella mennyttä vuotta ja monenmoista on mahtunut taas tähänkin vuoteen.  Enimmäkseen se on kaikkea ihanaa, antoisaa ja opettavaa. Elämä on …!

Ja voi, että meinaan ratketa riemusta mitä tulevalta vuodelta voi ja saan odottaa… Ihania sipisipi juttuja…

Sydämelliset kiitokset kaikille joiden kanssa olen saanut tehdä yhteisyötä, kaikille hieronta, perhehoito ja Mary Kay asiakkailleni!! Kaikille majoitusasiakkailleni! Kaikki, jotka ovat auttaneet minua menneen vuoden aikana! Kaikille Teille Ihanille!

Ja arvatkaa mitä… kun en vieläkään tiedä mikä minusta isona tulee, meinaan lähteä opiskelemaan … Marjatilayrittäjäksi… hulluutta kai tämä on, mutta minkäs teet..

Minä vietän joulua rakkaan perheeni, lastenlasten, lasten ja heidän puolisoiden kanssa Koivulahdessa! Sinne jonnekin tämä ihana laulu

Pienen enkelin luoksenne lähetän ja ajatuksen lämpimän.
Hän vie mielestä kiireen ja touhun, tuo kotiinne ihanan rauhaisan joulun.

Oikein Ihanaa ja rauhallista Joulun aikaa ja Parasta mahdollista uutta vuotta!

sydämestään toivottaa Koivulahden Anne

2 thoughts on “Koivulahden menneen vuoden kuulumisia ja joulun odotusta …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.